We houden rekening met jouw privacy

Privacyverklaring

Inleiding

EnergySwap vindt het belangrijk om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook veilig verwerkt en opgeslagen. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) stelt. In deze privacyverklaring leggen wij je uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken.

Lees onderstaande voor meer informatie over hoe we je informatie verzamelen, gebruiken, delen en beschermen om je de meest vloeiende energiebeleving te kunnen bieden.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruiken van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Hieronder leggen wij uit hoe je persoonsgegevens bij ons achterlaat en wat wij daarmee doen.

Contactformulier

Als je een contactformulier op de website invult, laat je persoonsgegevens bij ons achter. Die gegevens worden bewaard zolang als nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling van je verzoek of opmerking. Wij bewaren de gegevens van (potentiële) klanten in ons CRM-systeem. Per formulier ziet je staan welke gegevens wij van je verzamelen.

Ben je klant bij ons en vraag je support, dan verzamelen wij je gegevens op grond van de overeenkomst voor onze dienstverlening. Ben je geen klant, dan verzamelen wij je gegevens op grond van het belang dat wij hebben bij een goede afhandeling van je vraag of opmerking. je persoonsgegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:

  • Communicatie, bijvoorbeeld de afhandeling van je vraag of opmerking
  • Verbetering van onze dienstverlening onze producten en om deze uit te breiden
  • Productontwikkeling op basis van marktbehoeften
  • Commerciële doeleinden

Informatie die wij verzamelen

We kunnen drie belangrijke soorten informatie met betrekking tot jou of je gebruik van onze producten en diensten verzamelen:

  • Informatie van of over jou
  • Informatie van of over je EnergySwap producten

Afhankelijk van de EnergySwap-producten en -diensten die je aanvraagt, bezit of gebruikt, zijn mogelijk niet al deze soorten informatie op je van toepassing.

Je interactie met ons voordat je tot aankoop overgaat

Wanneer je onze website, contact met ons opneemt met vragen of voor productinformatie (persoonlijk, online, telefonisch en via e-mail), kunnen we mogelijk een verscheidenheid aan informatie verzamelen van of over jou, apparaten of van derden. Gegevens die we verzamelen, kunnen bijvoorbeeld het volgende omvatten:

Informatie van of over jou

Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Contactgegevens Je naam, adres, regio, e-mailadres, telefoonnummer, contactvoorkeur Om met je te communiceren, je verzoek te verwerken en je producten of diensten te leveren, op basis van je toestemming of ons contract met jou
Communicatie of interacties Je verzoeken om informatie, oproepen, e-mails of persoonlijke communicatie, nieuwsbrief Om met je te communiceren, te bevestigen dat je in aanmerking komt en je producten of diensten te leveren, op basis van je toestemming of ons contract met jou
Informatie over netwerkactiviteit Je apparaatmodel, browsertype, besturingssysteem, regio, IP-adres, pixeltags, cookies Optimalisatie van website- en app-prestaties, op basis van je toestemming, ons contract met jou en/of onze gerechtvaardigde belangen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en -veiligheid

Mogelijk ontvangen we ook over je uit bronnen zoals openbare gegevensbestanden, gezamenlijke marketingpartners, erkende installateurs, aangesloten bedrijven en bedrijfspartners, en sociale mediaplatforms.

Cookies en andere soortgelijke technologieën

Cookies zijn stukjes informatie die rechtstreeks worden opgeslagen op de computer die je gebruikt. Wanneer je onze website bezoekt, kunnen wij essentiële cookies gebruiken om je een door jou gevraagde service te bieden of wanneer dit noodzakelijk is voor het functioneren van onze website. Daarnaast kunnen we ook analyse- en marketingcookies gebruiken op locaties waar voor het plaatsen van dergelijke cookies geen toestemming van de gebruiker of Deelnemer vereist is.

Als je een eigenaar bent van een EnergySwap-product of -dienst, verzamelen we mogelijk ook andere informatie van of over jou , energieproduct of van derden. Mogelijk verzamelen we dergelijke informatie ofwel op afstand of tijdens persoonlijke ontmoetingen (bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsafspraak). Afhankelijk van de EnergySwap-producten en -diensten die je aanvraagt, bezit of gebruikt, zijn mogelijk niet al deze soorten informatie op je van toepassing.

EnergySwap-account

Klanten die bepaalde EnergySwap-producten kopen, kunnen eventueel een EnergySwap-account aanmaken dat wordt gehost op onze website. Via je EnergySwap-account kun je de informatie van of over je in het desbetreffende account te allen tijde bijwerken. De informatie in je account omvat het volgende:

  • Je klantregistratiegegevens
  • Garantie en andere documentatie voor je EnergySwap-producten
  • Informatie over betaalmethode

Informatie van of over jou

Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Bestelinformatie Je aankoopgegevens, bestelovereenkomst Om te voldoen aan je verzoek aan ons om producten en diensten aan je te leveren, op basis van ons contract met jou
Financiële informatie Informatie over je betalingsmethode, bankrekeningnummer, creditcardgegevens, financiering, lease of kredietaanvraag Om je betaling te verwerken voor het product of de dienst die je bij ons hebt aangeschaft, op basis van ons contract met jou
Klantondersteuning activiteit Klantinteracties, datum, oplossingen Om klantenservice en technische ondersteuning te bieden, op basis van ons contract met je en op basis van onze gerechtvaardigde belangen met betrekking tot klanttevredenheid

Informatie van of over je EnergySwap producten

Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Energie-installatiegegevens Woningdetails, zoals het aantal zonnepanelen op je dak, configuratie van je elektrische systeem, bestaande zonnecapaciteit, installatiedatum en serienummer van je energievoorziening Om te voldoen aan je verzoek aan ons om producten en diensten aan je te leveren, op basis van ons contract met jou
Energy productdata Gegevens met betrekking tot prestaties, verbruik, batterijrendement en gezondheid van je energieproduct Om je diensten te verschaffen, functionaliteit te beveiligen en onze producten steeds te blijven verbeteren op basis van onze gerechtvaardigde belangen
Diagnostische logboeken voor energie Logboeken voor het identificeren en oplossen van onverwachte software- of verbindingsproblemen, en andere logboekrapporten voor foutopsporing Om proactief software- of productproblemen te beoordelen en op te lossen (inclusief diagnose en ondersteuning op afstand), op basis van onze gerechtvaardigde belangen bij het waarborgen van de veiligheid en prestaties van onze producten

Hoe wij je informatie kunnen gebruiken

We mogen de informatie die we verzamelen gebruiken om:

  • Met je te communiceren
  • Onze producten en diensten te leveren
  • De ontwikkeling van onze producten en diensten te verbeteren en uit te breiden

Dit omvat het opnemen van contact met je (of andere noodzakelijke partijen) om je belangrijke veiligheidsgerelateerde informatie mede te delen, om producten en aanbiedingen op maat aan je te presenteren of om te reageren op je vragen en te voldoen aan je aanvragen van productinformatie, EnergySwap-updates en andere evenementen.

Wanneer je contact met ons opneemt voor informatie of een aankoop doet, mogen we de verzamelde gegevens voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder vind je voorbeelden van gevallen waarin we mogelijk je persoonlijke gegevens gebruiken om je de meest zorgeloze energiebeleving te kunnen bieden.

Redenen voor verwerking

  • Om te reageren op je vragen en te voldoen aan je aanvragen
  • Om je informatie te verschaffen over prijsvragen, evenementen en promoties, en om deze activiteiten te beheren
  • Om administratieve gegevens met je te delen, bijvoorbeeld wijzigingen in onze bepalingen, onze voorwaarden en ons beleid
  • Voor educatieve en bewustzijnsdoeleinden over onderwerpen die je interesseren
  • Om je te adviseren over belangrijke veiligheidsgerelateerde informatie over je energieproduct
  • Om onderzoek te verrichten, enquêtes uit te voeren en je feedback te verkrijgen

Onze producten en diensten te leveren

  • Om geautomatiseerde beslissingen te nemen met betrekking tot het gebruik van onze diensten. Dit omvat onder andere: het matchen van beschikbare Verkopers en Kopers die diensten aanvragen. Deelnemers kunnen worden gematcht op basis van beschikbaarheid, nabijheid en andere factoren, zoals de waarschijnlijkheid dat ze een Peer to-peer of Deelnemers overeenkomst accepteren op basis van hun eerdere gedrag of voorkeuren.
  • Om je aankoop, aanvraag voor productlease of financiering af te ronden, en je bestelling te laten installeren of af te leveren
  • Om je betaling voor een product of dienst te verwerken
  • Om gerelateerde klantondersteuning te verwerken, bij te staan en te bieden
  • Om de prestaties van je EnergySwap-product te volgen en om gerelateerde diensten te leveren, inclusief draadloze updates
  • Om problemen met of klachten over producten en diensten te begrijpen, te beoordelen en op te lossen

De ontwikkeling van onze producten en diensten te verbeteren en uit te breiden

  • Om onderzoek te verrichten, nieuwe producten en diensten te
  • ontwikkelen en te bevorderen, en om onze bestaande diensten te verbeteren of aan te passen
  • Om de veiligheid en beveiliging van onze producten en diensten te analyseren en verbeteren
  • Voor zakelijke doeleinden zoals gegevensanalyse, audits, fraudebewaking en -preventie, bedrijfsplanning, bepalen van de effectiviteit van campagnes, rapportage en prognoses

Andere omstandigheden

  • Om contractuele verplichtingen met derden, agenten en aangesloten bedrijven na te komen
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, wetshandhaving en andere overheidsvereisten
  • Om juridische claims vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen
  • Zoals anderszins door je is toegestaan of aangegeven

EnergySwap bewaart persoonsgegevens alleen zo lang als nodig is om de doelen te bereiken waarvoor ze zijn verzameld, inclusief zoals beschreven in dit Privacybeleid, in ons onderhoudspecifieke beleid of zoals wettelijk vereist. De criteria voor het vaststellen van bewaartermijnen kunnen bestaan uit het overwegen van het gebruik ervan, onze relatie met jou, of er een bestaand contract voor services is, of je toestemming hebt gegeven, of dat er een wettelijke verplichting is om bepaalde gegevens te bewaren. We onderzoeken zorgvuldig of het nodig is om de verzamelde persoonsgegevens te bewaren en streven ernaar de gegevens zo kort mogelijk te bewaren.

Wanneer wij je persoonsgegevens verwerken, doen wij dit met je toestemming en/of wanneer dit vereist is om de producten of diensten die je gebruikt te leveren, ons bedrijf te kunnen runnen, onze contractuele en wettelijke verplichtingen na te komen, de veiligheid van onze systemen, producten en klanten te beschermen of om andere gerechtvaardigde belangen van EnergySwap te behartigen. Wij delen geen informatie waarmee je persoonlijk kunt worden geïdentificeerd met derden voor hun marketingdoeleinden, tenzij je ervoor hebt gekozen om informatie op een dergelijke manier te delen. Zie “Doel en wettelijke grondslag” in het bovenstaande gedeelte “Informatie die wij verzamelen” voor meer informatie over de juridische rechtvaardiging waarop EnergySwap zich voor elke gegevensverwerkingsactiviteit baseert.

We kunnen ook informatie over je gebruiken en openbaar maken als we te goeder troje geloven dat de wet dit vereist voor veiligheidsdoeleinden, het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (zoals dagvaardingen of gerechtelijke bevelen), wetshandhaving of andere kwesties van openbaar belang waarbij openbaarmaking noodzakelijk of passend is. We kunnen ook informatie over je delen, als er juridische gronden zijn om dit te doen, als we vaststellen dat openbaarmaking redelijkerwijs noodzakelijk is om onze gebruiksvoorwaarden af te dwingen of om onze activiteiten of klanten te beschermen. Dit kan het verstrekken van informatie aan publieke of overheidsinstanties omvatten. Bovendien kunnen we in het geval van een reorganisatie, fusie, bestuurswijziging of verkoop alle persoonsgegevens die we verzamelen overdragen aan de relevante derde partij.

Niet-persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken

Behalve zoals hier is uiteengezet, kan EnergySwap ook informatie verzamelen, gebruiken en delen op basis waarvan je, losstaand, niet kan worden geïdentificeerd. Dergelijke informatie mag voor elk doeleinde worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor operationele of onderzoeksdoeleinden, voor brancheonderzoek, om onze producten en diensten te verbeteren of aan te passen, om onze producten en diensten beter af te stemmen op je behoeften, en indien wettelijk vereist.

Je informatie delen

We mogen informatie delen met:

  • Onze dienstverleners, zakenpartners en aangesloten bedrijven Derden die je machtigt
  • Met andere derden, indien wettelijk toegestaan

We beperken hoe, en met wie, wij je persoonsgegevens delen. Enkele voorbeelden van gevallen waarbij we je informatie mogelijk delen zijn betalingsverwerking, bestellingsverwerking, productinstallatie, klantenservice, marketing, financiering, onderhoud of reparatie en andere soortgelijke diensten.

Wij verkopen of verhuren je persoonlijke gegevens nooit en aan niemand, ongeacht het doel. De onderstaande tabel laat zien met wie EnergySwap je persoonlijke gegevens kan delen, afhankelijk van je interacties met ons of aankopen die je doet.

Onze dienstverleners, zakenpartners en aangesloten bedrijven

Categorieën van ontvangers Beschrijving Reden voor delen
Partners en dochterondernemingen Bedrijven die eigendom zijn van of bestuurd worden door EnergySwap, of waarin wij een aanzienlijk eigendomsbelang hebben Om namens ons te helpen met het verrichten, verbeteren en verlenen van diensten, gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang om bepaalde activiteiten uit te besteden
Dienstverleners en zakenpartners Bedrijven die we hebben ingehuurd om diensten te verlenen zoals klantondersteuning, productfinanciering, infrastructuur en andere professionele diensten Om namens ons te helpen met het verrichten en verlenen van diensten, gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang om bepaalde activiteiten uit te besteden
Betalingsverwerkers Bedrijven waarmee we een contract hebben gesloten om je betalingsgegevens veilig te verwerken Om, op basis van ons contract met je en in lijn met onze gerechtvaardigde belangen, verwerking van betalingen en fraudepreventie mogelijk te maken

Derden die je machtigt

Categorieën van ontvangers Beschrijving Reden voor delen
Financiële instellingen Bedrijven die kredietaanvragen verwerken voor lease- en financieringsaanbiedingen Om te bevestigen dat je in aanmerking komt en je serviceverzoek te verwerken, op basis van je toestemming of ons contract met jou
Nutsbedrijven en energiebedrijven Bedrijven die via het elektriciteitsnet energie bij je thuis leveren en distribueren Om je aanvraag van energieproducten en -diensten in te willigen, op basis van je toestemming, ons contract met je of precontractuele regelingen die door je zijn aangevraagd
Erkende installateurs van energieproducten Partners die financiering en vergunningen mogen verlenen, en inspecties en installaties mogen uitvoeren Om namens ons of je diensten te verrichten, te ondersteunen en te verlenen op basis van je toestemming of ons contract met jou

Andere derden, voor zover wettelijk of anderszins verplicht

Categorieën van ontvangers Beschrijving Reden voor delen
Wetshandhaving en overheidsinstanties Openbaarmaking van informatie, voor zover vereist door de wet of wanneer dit anderszins van toepassing is Om te voldoen aan toepasselijke wetgeving, op basis van onze wettelijke verplichting of gerechtvaardigde belangen
Door de overheid aangeboden stimuleringsmaatregelen of subsidies Openbaarmaking van informatie voor zover vereist door het programma Om te voldoen aan de deelnamevoorwaarden van het aangeboden programma, op basis van onze gerechtvaardigde belangen

De persoonlijke gegevens die we verzamelen, kunnen worden gedeeld tussen EnergySwap en onze dochterondernemingen, aangesloten bedrijven (bedrijven die eigendom zijn van of bestuurd worden door EnergySwap, of waarin we een aanzienlijk eigendomsbelang hebben), externe dienstverleners, leveranciers en indien nodig anderen voor het uitvoeren van diensten namens ons of namens jou. Bijvoorbeeld bedrijven die we hebben ingehuurd om klantenservice te bieden of te helpen bij het beschermen en beveiligen van onze systemen en diensten, hebben mogelijk toegang nodig tot persoonlijke gegevens om dergelijke functies te kunnen bieden. In deze gevallen moeten deze bedrijven zich houden aan onze vereisten voor privacy en gegevensbescherming en mogen ze de persoonlijke gegevens die ze van ons ontvangen niet voor andere doeleinden gebruiken.

Daarnaast kunnen wij informatie delen met:

Externe dienstverlenersen distributiepartners om diensten te leveren, zoals websitehosting, gegevensanalyse en opslag, betalingsverwerking, orderverwerking en productinstallatie, draadloze verbinding met EnergySwap-producten, informatietechnologie en gerelateerde infrastructuur, klantenservice, productontwerp, productdiagnostiek, onderhoud of gerelateerde diensten, e-maillevering, creditcardverwerking, auditing, marketing, spraakopdrachtverwerking en andere gelijksoortige diensten.

Dochterondernemingenen partners om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te verbeteren, gegevensanalyses uit te voeren en rapportages te verrichten.

Derden die je machtigt, zoals:

  • Erkende installateurs, waarbij we je direct of indirect de door je
  • gevraagde energieproducten kunnen verkopen, of waarbij de erkende installateur je energieproducten bezit of financiert.
  • Externe nutsbedrijven of energiedienstverleners, indien dit voor tariefbepaling of wetgeving is vereist of wanneer je toestemming hebt verleend om je energieproduct door hen te laten controleren of beheren.
  • Met externe servicecentra of providers, indien je ervoor kiest om hiervan gebruik te maken. Let op dat sommige informatie over je wordt bewaard op bepaalde EnergySwap-producten en direct toegankelijk kunnen zijn voor de externe servicecentra of providers die je wenst te gebruiken om je EnergySwap product te controleren of onderhouden.
  • Externe sponsoren van prijsvragen en soortgelijke promoties, indien je ervoor kiest om hieraan mee te doen; Met je sociale
  • media-accountaanbieder, indien je je EnergySwap-account hebt verbonden met je sociale media-account. Als je dit doet, geef je ons de toestemming om informatie te delen met je sociale media-accountaanbieder en begrijp je dat het gebruik van de informatie die wij delen, valt onder het privacybeleid van de sociale media-accountaanbieder.

Derden indien vereist door de wet of andere omstandigheden, zoals:

  • Om aan een wettelijke verplichting te voldoen (bijvoorbeeld dagvaardingen of andere gerechtelijke verordeningen); in navolging van een wettig verzoek door overheidsinstanties die een onderzoek verrichten, waaronder om te voldoen aan handhavingsvereisten en vragen van toezichthouders; om ons beleid en procedures te verifiëren of af te dwingen; om te reageren op een noodgeval; om activiteiten te voorkomen of te stoppen die wij kunnen beschouwen als illegaal, onethisch of juridisch aanvechtbaar, of die dit mogelijk zijn; of om de rechten, het eigendom, de veiligheid of beveiliging van onze producten en diensten, EnergySwap, derden, bezoekers, of het publiek, zoals door ons bepaald naar eigen inzicht, te beschermen.
  • In sommige rechtsgebieden neemt EnergySwap vrijwillig, of waar dit wettelijk is vereist, deel aan overheidsprogramma’s zoals stimuleringsmaatregelen of subsidies met betrekking tot milieudoelstellingen, energiereductie of de introductie van nieuwe technologie. Door de deelname van EnergySwap kunnen wij en regeringen investeringen beter opschalen en de introductie van onze technologieën, waaronder zelfvoorzienendheid, elektrische opslag en opladen, ondersteunen. Deelname aan sommige programma’s vereist mogelijk dat EnergySwap bepaalde beperkte informatie over energieopwekking, opladen of opslag, zoals het huisadres, deelt met de overheid of regelgevende instanties, zoals voorgeschreven door de bepalingen van deze programma’s.
  • Wanneer je een door de overheid aangeboden aankoopstimulering accepteert of anderszins deelneemt aan stimuleringsprogramma’s van de overheid, kan EnergySwap worden gevraagd om bepaalde informatie aan de overheid of haar aangewezen beheerders te verstrekken met betrekking tot je aankoop, deelname en geschiktheid om de aankoopstimulering te verwerken.
  • Met een derde partij in verband met een reorganisatie, fusie, verkoop, joint venture, toewijzing, overdracht of andere beschikking van alle of een deel van onze onderneming, activa of aandelen (waaronder in verband met een faillissement of gelijksoortige procedures).

Keuze en transparantie

We stellen je in staat om toegang te krijgen tot en controle te krijgen over de gegevens die we verzamelen, gebruiken en delen. Dit doen we door middel van toestemmingen via apparaten, instellingen in app’s, communicatievoorkeuren en je EnergySwap-account.

  • Rechten en keuzes
  • Bescherming van persoonsgegevens
  • Internationale overdrachten
  • Updates van dit Beleid

Rechten en keuzes

EnergySwap-updates:Wanneer je informatie aanvraagt, een product koopt of je aanmeldt voor promotionele communicatie, mag EnergySwap per e-mail, telefoon, sms of via de EnergySwap-app contact met je opnemen over promoties, onze producten en diensten en andere informatie die mogelijk interessant is voor jou. Als je niet langer promotiegerelateerde e-mails of berichten wilt ontvangen, kun je je op elk moment afmelden door de instructies voor uitschrijven te volgen in de communicatie die je van ons hebt ontvangen. Indien je van ons een telefoontje of sms ontvangt en je wilt in de toekomst niet meer dergelijke oproepen of geautomatiseerde oproepen ontvangen, kun je ons verzoeken om op onze “bel mij niet”-lijst gezet te worden. Houd er rekening mee dat we mogelijk nog steeds verplicht zijn om je administratieve of andere belangrijke berichten te sturen, zoals meldingen over facturen of beleidswijzigingen, zelfs als je je afmeldt voor het ontvangen van overige communicatie.

Verzoeken inzake gegevensprivacy: We willen dat je zelf kunt bepalen hoe je persoonsgegevens door ons worden gebruikt. Afhankelijk van de lokale wetgeving heb je mogelijk het recht om geïnformeerd te worden over en toegang te vragen tot de persoonsgegevens die we over je verwerken; onnauwkeurigheden in die informatie bijwerken en corrigeren; de informatie laten indammen of verwijderen; bezwaar maken of je toestemming voor bepaald gebruik van gegevens intrekken; en een klacht indienen bij je lokale autoriteit voor gegevensbescherming. Mogelijk heb je ook het recht om niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde besluitvorming, inclusief profilering, wanneer dit juridische gevolgen of gevolgen van gelijke strekking voor je zou hebben; en het recht op overdraagbaarheid van gegevens met betrekking tot de gegevens die je ons hebt verstrekt. EnergySwap laat je deze rechten op verschillende manieren uitoefenen, waaronder:

  • Online indienen van een verzoek inzake gegevensprivacy
  • Het sturen van een e-mail naar privacy@energyswap.eu
  • Te schrijven naar EnergySwap B.V., T.a.v.: Legal – Privacy, Margrietstraat 11, 3051 TV
  • Rotterdam, Nederland
  • Door te allen tijde toegang te hebben tot je EnergySwap-account om je informatie bij te werken

Wanneer je contact opneemt met EnergySwap en indien de aard van je probleem dit vereist, kunnen we je om meer informatie vragen, bijvoorbeeld om je identiteit te verifiëren of om aan te geven dat een reactie meer tijd vereist. Je kunt je klacht te allen tijde doorverwijzen naar de relevante toezichthouder in je rechtsgebied als je niet tevreden bent met een antwoord dat je van ons hebt ontvangen. Als je ons daar om vraagt, zullen we ons best doen je informatie te verstrekken over relevante mogelijkheden om klachten in te dienen waar deze van toepassing zijn op je omstandigheden.

Bescherming van persoonsgegevens

EnergySwap gebruikt administratieve, technische en fysieke veiligheidsmaatregelen om je persoonsgegevens te beschermen, rekening houdend met de aard van de gegevens en de bedreigingen. EnergySwap heeft verschillende veiligheids- en beveiligingsfuncties geïmplementeerd om je informatie consequent te beschermen.

Wij nemen ook andere toepasselijke organisatorische, technische en administratieve maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de gegevensoverdracht of het opslagsysteem 100% veilig is. Indien je reden hebt om aan te nemen dat je interactie met ons niet meer veilig is of is aangetast, stel ons dan onmiddellijk in kennis van het probleem door contact met ons op te nemen via de onderstaande contactgegevens.

Dit Beleid behandelt niet, en we zijn niet aansprakelijk voor, het Privacybeleid, de informatieverwerking of andere praktijken van derden, inclusief een derde partij die actief is op een website of dienst waarnaar wij een link verschaffen in dit Beleid. De aanwezigheid van een dergelijke link omvat geen ondersteuning van de gelinkte website of dienst door ons of de bij ons aangesloten bedrijven en houdt bovendien niet in dat wij gelieerd zijn aan die derde partij. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor het beleid en de praktijken (inclusief de gegevensbeveiliging) ten aanzien van verzameling, gebruik of openbaarmaking door andere organisaties, zoals enige andere app-ontwikkelaar, app-aanbieder, sociale media-platformaanbieder, besturingssysteemaanbieder of leverancier van draadloze diensten, met inbegrip van enige informatie die je onthult aan andere organisaties via of in verband met onze softwareapplicaties of sociale mediapagina’s. Onze producten en diensten zijn bovendien niet bedoeld voor personen onder de zestien jaar en wij verzoeken deze personen om geen informatie te verstrekken aan EnergySwap.

Internationale overdrachten

EnergySwap is een wereldwijd opererend bedrijf en we zijn internationaal actief. Door een aankoop te verrichten of op andere wijze je persoonsgegevens naar ons toe te sturen, kan je informatie worden overgedragen aan EnergySwap in Nederland en andere landen dan het land waarin je woonachtig bent of waar de informatie oorspronkelijk is verzameld. Bijvoorbeeld in landen waar we vestigingen hebben of waarin we dienstverleners inschakelen. EnergySwap voldoet aan de wetgeving inzake de overdracht van persoonsgegevens tussen landen om ervoor te zorgen dat je gegevens worden beschermd zoals beschreven in dit Beleid, waar dat ook mag zijn.

We kunnen je gegevens verzamelen, gebruiken en anderszins verwerken op basis van verscheidene rechtsgronden, waaronder: je toestemming; dat de informatie noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou; om te voldoen aan een wettelijke verplichting; om de vitale belangen van je of een ander te beschermen; of voor een gerechtvaardigd belang dat is afgewogen tegen je rechten en belangen. Deze gerechtvaardigde belangen kunnen onder andere de belangen zijn van EnergySwap om haar producten en diensten te verbeteren, om de veiligheid en beveiliging te verbeteren, om EnergySwap en haar zakenpartners te beschermen tegen onrechtmatig gedrag, en om te reageren op vragen en claims van klanten. Waar van toepassing zullen we je informeren of en waarom wij bepaalde informatie nodig hebben, bijvoorbeeld of we de informatie nodig hebben om te voldoen aan een wettelijke of contractuele verplichting, en wat de gevolgen zijn van het niet verstrekken van de informatie.

Als je je bevindt in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk (VK) of Zwitserland, zorgen wij ervoor dat de overdracht van je persoonlijke gegevens verloopt in overeenstemming met toepasselijke privacywetgeving en dat met name toepasselijke contractuele, technische en organisatorische maatregelen worden getroffen. EnergySwap’s internationale overdracht van persoonsgegevens die zijn verzameld in de EER, het VK en Zwitserland is onderhevig aan modelcontracten. De beheerder van persoonsgegevens met betrekking tot personen in de EER, het VK of Zwitserland is EnergySwap B.V. in Nederland. Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacy@energyswap.eu of door een brief te schrijven naar EnergySwap B.V., t.a.v.: Privacy – DPO, Margrietstraat 11, 3051 TV Rotterdam, Nederland. Je kunt ook contact opnemen met en hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland of je lokale gegevensbeschermingsautoriteit.

Updates van dit Beleid

Dit Beleid bevat de essentiële details met betrekking tot je persoonsgegevensrelatie met EnergySwap. Zo nu en dan kunnen we nieuwe mogelijkheden en functies ontwikkelen of aanvullende diensten aanbieden waarvoor we mogelijk belangrijke wijzigingen moeten doorvoeren in dit Beleid. Als we dat doen, laten we je dit weten door de datum te herzien waarop dit Beleid voor het laatst is bijgewerkt op onze website. Op andere momenten kunnen we je aanvullend beleid sturen (bijvoorbeeld per e-mail) met meer informatie over de wijzigingen. Tenzij anders vermeld wanneer we deze nieuwe of aanvullende diensten introduceren, zijn ze onderworpen aan dit Beleid en worden ze van kracht wanneer ze op onze website zijn geplaatst.

Vragen over privacy

Als je vragen of opmerkingen over privacy hebt, je je wilt afmelden bij bepaalde diensten of een verzoek inzake gegevensprivacy wilt indienen, kun je contact met ons opnemen.

Gepubliceerd op

12/6/2023